Video hovory

06.02.2012 13:36

 

Okrem klasického chatovania s ostatnými užívateľmi skypu, skype ponúka aj možnosť videorozhovorov. Táto služba je zvlášť neoceniteľná v prípade, že niekto z vašich blízkych alebo rodiny je v zahraničí a možnosť osobného kontaktu nepripadá v úvahu. V programe skype si stačí zavolať, zapnúť vašu webkameru a videorozhovor môže začať.

Videorozhovory neboli nikdy tak jednoduché, jediné čo na to aby ste sa mohli s vaším známym porozprávať z očí do očí potrebujete, je počítač, internet, slúchadlá a webkamera. Prirodzene ak chcete vidieť a počuť aj vy jeho, potrebuje rovnaké vybavenie aj on. Našťastie sa už dá dnes kúpiť webkamera rádovo za niekoľko sto korún a slúchadlá s mikrofónom už má doma skoro každý. V prípade že máte dostatočne rýchle internetové pripojenie, a webkameru s dostatočným rozlíšením, býva kvalita videorozhovorov extrémne vysoká. Vďaka čomu máte aspoň čiastočnú náhradu osobného kontaktu. Videorozhovory môžete vykonávať naprieč celým svetom, a v prípade že sa pre to rozhodnete , je dokonca možné urobiť videokonferenciu. Čo v praxi znamená že budete mať videorozhovor s viacerými ľuďmi súčasne.

V prípade že niekto z vašich blízkych alebo rodiny je dlhodobo v zahraničí sú videohovory jedným z mála spôsobov ako zostať aspoň trochu v kontakte.